YEŞİLYOLCULAR | SANAL ALEMİN İMAM HATİP ŞUBESİ

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

    ..::Orucumuzu kabul et Allah’ım::..

    ..::mücahit::..
    ..::mücahit::..
    YY


    Erkek
    Mesaj Sayısı : 623
    Yaş : 35
    Nerden : KONYA
    Okul : Seydişehir İhl
    İleti : ..::madem ki ölüm bir defa neden ALLAH için olmasın::..
    Ruh hali : ..::Orucumuzu kabul et Allah’ım::.. Tuhaf10
    Teşekkür : 12
    Puanı : 352
    Kayıt tarihi : 06/08/08

    ..::Orucumuzu kabul et Allah’ım::.. Empty ..::Orucumuzu kabul et Allah’ım::..

    Mesaj  ..::mücahit::.. Paz Eyl. 07, 2008 5:57 pm

    ..::Orucumuzu kabul et Allah’ım::.. LB9KTHOdua
    Orucumuzu kabul et Allah’ım
    Ramazan'da oruçla melekleşen bir Mümin¸ meleklerin dillerinden düşürmedikleri tekbirleri¸ kelime-i tevhitleri¸ hamt ve salâvatları¸ tespih ve istiğfarları tekrarlayarak hem manevî kir olan günahlarından temizlenirler¸ hem de Allah’ın rızasını elde etmeye çalışır.


    Ebu Hüreyre (r.a.)¸ Resul-i Ekrem (s.a.v.)’in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: "Her oruç tutan kulun iftar vaktinde kabul olunacak bir duası vardır. Duasının karşılığı mükâfat olarak ya dünyada verilir veya Ahirette ebedî bir surette ihsan edilir." (Kenzü’l-Ummal¸ 3:328)

    Ramazan dua ayıdır. Mübarek gecelerde¸ üç aylarda¸ bilhassa Ramazan’da edilen dualar kabule yakın dualardır. Mümin arzularına ya aynen dünyada kavuşacak¸ mükâfatını peşin görecek veya daha güzel bir surette Ahiretine ve ebedî hayatına bir nur olarak gönderecektir. Çünkü Cenab-ı Hak¸ kulunun ihtiyacını daha iyi bilir; hakkında nasıl hayırlıysa¸ duasını ona göre kabul eder.

    Zikir ayı Ramazan
    Hz. Ömer (r.a.)’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Ramazan günlerinde zikirle meşgul olanlar mağfiret edilir¸ o günlerde Allah’tan dilekte bulunanlar da eli boş dönmezler." (Kenzü’l-Ummâl¸ 8:464)

    Kalp ve ruhun dinlenmesi

    Ramazan¸ zikir ve duanın bol edildiği bir mevsimdir. Ramazan boyu oruç tutan Müminler¸ gecelerini ve gündüzlerini zikirle geçirirler. Hem¸ hal ve hareketleriyle¸ hem de ağız ve dilleriyle Allah’ı anarlar¸ kalp ve ruhlarını dinlendirirler. Bu arada hem dünyaya ait ihtiyaçlarını¸ hem de Ahirete ait beklentilerini istemek için Rablerine ellerini ve gönüllerini açarlar. Bilirler ki¸ bu ay dileklerin kabul olunduğu¸ ihtiyaçların karşılandığı¸ beklentilerin cevaplandığı nurlu bir aydır.

    Günahlarımızı bağışla Allah’ım

    Zikrin değişik ve çeşitli şekillerini farklı zaman ve mekânlarda arttırmaya çalışırlar. İbni Ömer’in (r.a.) rivayet ettiği şu hadis-i şerifte Resul-i Ekrem (s.a.v.) zikrin çeşitlerini ifade ederler: "Kim Ramazan ayında sessizlik ve sükunet içinde bir gün oruç tutarsa¸ tekbir getirir¸ kelime-i tevhit okur¸ Allah’a hamt eder¸ helali helal¸ haramı da haram bilirse¸ Allah onun bütün geçmiş günahlarını bağışlar." (Kenzü’l-Ummâl¸ 8:482) Bu ayda oruçla melekleşen bir Mümin¸ meleklerin dillerinden düşürmedikleri tekbirleri¸ kelime-i tevhitleri¸ hamt ve salâvatları¸ tespih ve istiğfarları tekrarlayarak hem manevî kir olan günahlarından temizlenirler¸ hem de Allah’ın rızasını elde etmeye çalışırlar.

    Ramazan’daki 5 nimet

    Cabir ibni Abdullah (r.a.)¸ Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.)’in şöyle buyurduğunu rivayet ediyor: "Ümmetime Ramazan ayında beş şey ihsan edildi. Bunlar daha önceki peygamberlerin ümmetine verilmemişti.
    Birincisi: Ramazan ayının ilk gecesi olunca Cenab-ı Hak onlara rahmetiyle bakar. Allah kime rahmetiyle bakarsa¸ onu hiçbir zaman azaba çarptırmaz.
    İkincisi: Oruç tutanların ağızlarının kokusu Allah katında misk kokusundan daha hoştur.
    Üçüncüsü: Gece ve gündüz melekler oruç tutanların bağışlanması için Allah’a yalvarırlar.
    Dördüncüsü: Allah o gün Cennetine emir verir ve şöyle buyurur: ‘Ey Cennet¸ kullarım için hazırlan¸ süslen. Dünya sıkıntılarından kurtulup Benim huzuruma ve ikramıma gelip istirahat etmeleri yaklaştı.’
    Beşincisi: Ramazan’ın son gecesi gelince de¸ Allah oruç tutan kullarının hepsini affeder.

    Çok büyüksün Allah’ım

    Sahabelerden bir zat sordu: "Ya Resulullah¸ bu gece Kadir Gecesi midir?" Peygamber (s.a.v.) "Hayır¸" dedi¸ "bilmez misiniz¸ işçiler gün boyu çalışıp da işlerini bitirdikleri zaman ücretlerini almıyorlar mı?" (et-Tergib ve’t-Terhib¸ 2:92)

    Mükemmel oruç olur mu?

    Ebu Hüreyre (r.a.)’ın rivayet ettiğine göre¸ Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Oruç tutan bir kimse yalancılığı¸ yalan yere şahitliği ve cahilce davranışları bırakmaz¸ böyle günahları işlerse¸ yemesini içmesini terk etmesine Allah bir değer vermez." (İbni Mâce¸ Sıyam: 21)

    Her azamız oruç tutmalı

    Oruca niyet eden Mümin sadece yiyip içmeye ara vermez. Ağzına¸ midesine oruç tutturduğu gibi¸ diğer duygularını da onların yardımına gönderir. Mide ile birlikte göz¸ kulak¸ kalp¸ hayal ve düşünce gibi diğer duygular da bir çeşit oruç tutarlar. Her birisi kendisine göre bir ibadete başlar. Dilin orucu¸ yalandan¸ gıybetten ve çirkin sözlerden uzak durmasıdır. Bunların yerine Kur’ân¸ zikir¸ tesbih¸ salavat ve istiğfar gibi ibadetlerle meşgul olmasıdır. Gözün orucu¸ harama bakmamaktır. Kulağın orucu¸ lüzumsuz sözleri işitmemektir. Bunların yerine göz ibretle bakmaya¸ kulak hak sözleri¸ Kur’ân’ı dinlemeye çalışır. Kalp¸ hayal ve fikir gibi duygular da güzel şeyleri düşünür. Böylece mide ile birlikte bütün duygular da oruç tuttuğu için¸ boş yere aç susuz kalmamış olur¸ neticede mükemmel bir oruca yaklaşır.

    Günün Duası
    İbn-i Abbas kanalıyla Resulullah'tan (s.a.v) nakledilmiştir. Allah’ım! Bu günde emrini uygulamak için beni güçlendir; bu günde zikrinin güzel tadını bana tattır; kereminle beni bu günde şükrünü eda etmek için hazırla; bugünde hıfzın ve örtünle beni (günah ve beladan) koru; ey basiretlilerin en basiretlisi!

    Allah muhafaza!
    Ebu Hüreyre (r.a.)’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: "Öyle oruç tutanlar vardır ki¸ tuttukları oruçtan görecekleri fayda¸ aç ve susuz kalmaktır. Gece kalkıp da öyle namaz kılanlar bulunur ki¸ uykusuz kalmaktan başka bir şey elde edemezler." (İbni Mâce¸ Sıyam: 21)

    Oruçlu nasıl davranmalı?
    Ebu Hüreyre (r.a.)’ın rivayetine göre Resul-i Ekrem Efendimiz (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Biriniz oruçlu bulunduğu gün çirkin söz söylemesin¸ cahilce davranışlarda bulunmasın. Şayet bir başkası kendisine sataşır veya dövüşmeye kalkarsa¸ ‘Ben oruçluyum¸ ben oruçluyum’ diyerek ondan uzak dursun.“ (İbni Mâce¸ Sıyam: 21)

      Similar topics

      -

      Forum Saati Çarş. Mayıs 15, 2024 1:53 am